News

Sunday 01 November 2015

Nieuw in het assortiment!! Mazus en Nepeta

Mazus reptans 'Alba' en Nepeta faassenii

Onderstaande planten zijn vanaf heden leverbaar in onze vertrouwde 4-packs en 6-packs:

 

Mazus reptans 'Alba'

Mazus reptans 'Alba' is een laagblijvende bodembedekkende vaste plant, afkomstig uit de Himalaya. De bladeren zijn klein, lichtgroen, getand en ovaal, ze vormen al snel een dicht tapijt. Mazus reptans    'Alba' bloeit van eind mei tot begin augustus met witte, tweelippige bloempjes met een mooie gele tekening. Deze plant houdt van een koele standplaats in de schaduw of halfschaduw en een humusrijke, liefst vochtige bodem, hij doet het prima in de rotstuin of tussen tegels, maar voelt zich ook thuis in de moeraszone rond de vijver. Hij is goed winterhard en wintergroen in zachte winters, lokt bijen en vlinders naar de tuin en heeft weinig last van ziektes of ongedierte.

 

 

 

 

 

 

Nepeta faassenii

Nepeta faassenii, wordt in het nederlands kattekruid genoemd en is een bladverliezende vaste plant met een breedgespreide polvormende habitus. De kleine bladeren zijn aromatisch, ovaal, gespitst, getand en grijsgroen gekleurd, dit kattekruid bloeit van mei tot september met violetblauwe buisvormige bloempjes in losse kransen. Nepeta faassenii houdt van een zonnige standplaats en een goed doorlaatbare bodem. De plant is heel goed winterhard, redelijk droogtetolerant en mits enige bescherming ook goed in de kustregio en het stedelijk milieu toe te passen. Nepeta lokt vlinders, bijen e.a. vliegende insecten, jong blad kan wel eens door slakken belaagd worden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Your web browser is outdated.

For correct viewing of this website is a recent version of your browser required. You can update your browser by downloading the latest version.