News

Saturday 22 October 2016

Nieuw in 2017!!!

Gypsophila cerastioides (Foto) en Dianthus delt. 'White'

Gypsophila cerastioides (Foto)

Deze lage gipskruidsoort komt oorspronkelijk uit de Himalaja en wordt ca. 5-10 cm hoog. De plant vormt zich langzaam uitbreidende kussens of zoden met gesteelde, lepelvormige, donzig aanvoelende, behaarde blaadjes. Deze soort bloeit in mei-juni met witte, lila gestreepte bloempjes in losse schermen. Zeer rijke bloei. Uitstekende rotstuinplant voor liefst iets kalkhoudende, goed doorlatende grond en een zonnige groeiplek. Plant er 9 per m2.

 

Dianthus delt. 'White'

Dianthus deltoides 'White', in het nederlands ook wel steenanjer of Zwolse anjer genoemd, is een groenblijvende vaste plant met een bodembedekkende, polvormende habitus. Deze steenanjer bloeit rijkelijk van mei tot juli met witte enkelvoudige bloemen met vijf bloemblaadjes en gekartelde rand. Hij houdt van een luchtige standplaats in de volle zon en verlangt een goed doorlaatbare, vochtig tot matig droge kalkrijke bodem. Deze dianthus is zeer winterhard, maar haat natte voeten in de winter, hij is eens gevestigd redelijk droogtetolerant en kan ook als kustplant gebruikt worden. Door zijn tolerantie tegen luchtverontreiniging is hij ook geschikt voor stedelijke toepassing. Steenanjer wordt gebruikt als bodembedekker, snijbloem en borderplant, maar kan ook in de rotstuin of op een groendak toegepast worden.

 

 

 

Your web browser is outdated.

For correct viewing of this website is a recent version of your browser required. You can update your browser by downloading the latest version.